Editörün SeçtikleriGündemPolitika

Millet İttifak’ının Cumhurbaşkanı adayı belli oldu! 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Gelen bir son dakika haberine göre 2023 Genel Seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayının belli olduğu ve aday açıklamasının İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından Kurban Bayramı’nda yapılacağı belirtildi. Detaylar haberimizde..

Konuya ilişkin iddia tüm gündemde bomba etkisi yarattı. Muhalefete yakınlığı ile bilinen yazar Fikret Bila, ana muhalefet partisinin kurmaylarına dayandırarak kaleme aldığı yazıda 2023 seçimlerinde çıkacak adayın belli olduğunu söyledi.

ORTAKLAŞA KARAR VERECEKLERDİ

Zaman zaman kulislerde adaylıkla ilgili pek çok isim gündeme geliyor. Bu isimlerden en ağır basanı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu.. Daha önce çeşitli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağını 6’lı masadaki diğer liderlerle ortaklaşa bir şekilde karar vereceklerini söylemişti.

Bila, yazısında en çok yöneltilen sorunun “Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıklar mı?” sorusu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun siyasi nezaketi buna engeldir. Kılıçdaroğlu, adayın 6 lider tarafından belirleneceğini söyledikten sonra böyle bir açıklama yapmaz. Diğer 5 lider böyle bir karara varırsa açıklamanın da bu liderler veya bu liderlerden biri tarafından yapılmasını tercih eder”

AÇIKLAMAYI NEZAKETEN AKŞENER YAPACAK

Bu tür bir açıklamayı 5 parti liderinden hangisi yapar sorusuna yanıt veren Bila, siyasi nezaket gereği bu açıklamayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılacağını belirtti.

Açıklamanın zamanının ise Kurban Bayramı olduğunu söyledi.