Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenler için Vakıfbank elindeki evleri satmaya başladı! Bu evler piyasanın yarı fiyatına satılıyor!

Son dönemlerde Türkiye’de ev sahibi olmak birçok vatandaş için artık neredeyse imkansız hale geldi. Otomobil fiyatlarının neredeyse konut fiyatlarına ulaştığı son dönemlerde ev alabilmek için insanların artık alternatif ve şanslı yollar bulmaları gerekiyor. Zira yükselen enflasyon ve yükselen döviz kurları, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Gayrimenkul ve emlak piyasasında hızla yükselen fiyatlar sonrası ev almak için bir hayli zorlu hale gelirken, Vakıfbank başlattığı proje ile vatandaşların uygun fiyatlarla ev sahibi olabilmelerini sağlıyor. Vakıfbank, elindeki konutları piyasa şartlarının ve ortalamasının oldukça altındaki fiyatlara satışa sunarak, vatandaşlara uygun fiyatlarda ev sahibi olma fırsatı tanıyor. İşte detaylar…

Vakıfbank Piyasa Ortalamasının Altında Konut Satışlarına Başladı

Özellikle pandemi sürecinde yükselen fiyatlar ve ekonomik krizin getirdiği darboğaz, ev sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Ev fiyatları fahiş fiyatlara ulaşırken, birçok insan da evinden ayrılmak zorunda kalıyor. Birçok vatandaş kira yerine kredi ödeyerek kendi evinin sahibi olmak ve güvende olmak istiyor. Bu nedenle de çoğu vatandaş bankaların konut kredileri ile ev sahibi olmanın yollarını arıyor. Bankalar, konut kredilerinde ilgili eve ipotek koyarak teminat alıyor ve borcun ödenmemesi durumunda bankalar bu evleri satışa çıkarıyor. Bu da kredinin batık kredi statüsünden çıkmasını sağlıyor.

Vakıfbank Konut Satışları

Vakıfbank da bu kapsamda ipotek sonrası ödenmeyen borçlar nedeniyle el koyduğu konutları Intengo isimli site üzerinden e-ihale yöntemi ile satışa çıkarıyor. Buradaki gayrimenkuller için ekspertiz değeri belirleniyor ve bu değer muhammen değer olarak isimlendiriliyor. E-ihalede satışa katılmak isteyenler %5 oranda teminat yatırıyor ve ihale sürecinde en yüksek teklifi veren evin sahibi oluyor. Diğer adaylar ise teminat bedellerini geri alıyor. Bu kapsamda Vakıfbank’ta güncel olarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde 110 bin TL’den 270 bin TL’ye kadar değişen büyüklüklerde ve farklı semtlerde konutlar bulunuyor.