Herkes bunu konuşuyor: Benzinden sonra elektriğe çok büyük zam!
Son dönemlerde peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi.Dün benzine gelen zam haberi sonrasında bugün de elektriğe büyük zam geleceği iddia edildi.
Son dönemlerde peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Dün benzine gelen zam haberi sonrasında bugün de elektriğe büyük zam geleceği iddia edildi. Herkesin konuştuğu elektriğe zam iddiası detaylarıyla haberimizde..
Elektrik üretim maliyeti ve satış maliyetleri arasında ciddi fark oluşmaya başladı. Bu fark ile baş edebilmek adına elektriğe 1 Mayıs tarihinden itibaren zam geleceği ifade edildi.
MALİYETLER SATIŞ FİYATININ ÇOK ALTINDA KALDI
Gelen son dakika haberine göre elektrik üretim maliyeti ve satış maliyeti arasında fark büyümeye devam ediyor. Maliyeti 2.41 TL olan fakat 1.26 TL’ye satılan elektriğe 1 Mayıs tarihinden itibaren zam geleceği iddia ediliyor. Özellikle konut abonelerine verilen elektrik ile maliyet arasındaki fark yüzde 92’ye çıktı. Bu durumun daha fazla sürdürülemez olduğu belirtiliyor.
ZAM MAYIS’A KAYABİLİR
Gelen bilgiye göre Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, normalde sektör zammının temmuz ayında beklendiğini ancak maliyet makasının açılması ile zammın mayıs ayına çekilebileceğini belirtildi.
ZAM GECİKİRSE ORAN ARTACAK
Şu anda en düşük tüketim 1.26 TL’den üretim maliyeti ise 2.41 TL’den olduğu belirtildi. Kırım, maliyet artış hızının bu şekilde devam etmesi durumunda üretim maliyetinin ağustos ayında 3,54 TL’ye çıkacağını söyledi. Bu da aradaki farkın yüzde 92’den yüzde 181’e çıkabileceği ifade edildi.
Bakmadan Geçme





