Ekonomi

Halkbank kira getirisi olan daire satışlarına başladı! Piyasa ortalamasının çok altında fiyatlarla ihale usulü satışlar

Dünya genelinde, hem gelişmiş ekonomiler hem de gelişmekte olan ekonomiler son dönemlerde yüksek enflasyon ile mücadele ediyor. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de enflasyonun %8 civarına ulaşarak 41 yıllık rekor kırdığı süreçte, Türkiye’de ise enflasyon Mart’ta %61,14 olarak açıklandı. Yüksek enflasyondan korunmak için yatırımcılar dolar ve altın gibi yatırım araçlarına yoğun olarak yönelirken, gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik de dikkatleri çekti. Özellikle son yıllarda satın alınan dairelerin fiyatlarına 200 bin TL daha eklemesiyle, gayrimenkul ve emlak piyasasında da kazançlı yatırım tercihleri olabileceği fark edildi. Bu kapsamda konut satın almak isteyenler için Halkbank, piyasa ortalamasının altında satışa sunduğu konutlar ile fırsatı değerlendirmek isteyenlere bir alternatif sunuyor. İşte detaylar…

Halkbank’tan Ucuz Fiyatlarla Konut Satışları

Halkbank, konut kredilerinde ödenmeyen borçlar neticesinde, ipotek koyduğu evleri ihale usulü ile piyasa ortalamasının oldukça altındaki fiyatlara satışa çıkarıyor. Üstelik kira getirisi de olan bu evler sayesinde yatırımcılar ve ev sahibi olmak isteyenler, yıllık 30 bin TL’ye kadar kira geliri elde edebiliyor. Kira kazançları, konutun değerine ve muhitine göre değişiklik de gösterebiliyor. Ev alma fikrinin yanından bile geçemeyen vatandaşlar için de bir fırsat olarak sunulan bu evler, Halkbank tarafından e-ihale yöntemi ile satılıyor.

Halkbank Konut Satışlarında Detaylar

Halkbank’ın e-ihale ile satışa sunduğu evlerden almak isteyenler, ihale öncesi bir teminat bedeli yatırıyor. Ardından kişiler ihaleye girerek ev işçin teklif veriyor. En yüksek teklifi veren evin sahibi olurken, diğer alıcı adayları teminat bedellerini kesintisiz olarak geri alıyor. Normal şartlar altında en az 350 bin TL değer biçilen konutlar, yasal yollar ile 300 bin TL gibi fiyatlar ile satışa çıkarılıyor. Bu kapsamda Halkbank’ın satışa sunduğu evler halkbankgayrimenkul.com.tr adresinde, ilgili sayfalarda fiyat bilgileriyle birlikte yer alıyor.