Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin emeklilere müjdeyi verdi! Emekli maaşlarına çok büyük zam: En düşük emekli aylığı 4.500 TL

Milyonların gözü kulağı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çevrilmiş durumdayken çeşitli yorumlar da gündeme gelmeye devam ediyor. Bakan Bilgin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emeklilere müjdeyi vermişti. Bakan Bilgin emekli aylıklarına zam geleceğini belirtmiş ve 1 Mayıs’ta detayları açıklayacağını vurgulamıştı.

DETAYLAR BUGÜN AÇIKLANIYOR

Yaklaşık 14 milyon emekli bugün Bakan Bilgin’den gelecek açıklamayla emekli maaşı zammına ilişkin ayrıntıları öğrenecek. Bakan Bilgin Temmuz ayı emekli maaşı zammına ilişkin ayrıntıları bugün açıklayacak. Bu konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Bilgin açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım.”

Emekli ve memur maaşları, Ocak 2022’de sosyal refah düzenlemesi yapılması ile arttı. Yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 2.500 TL’ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95’e yükseldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 4 BİN 432 TL

Konu ile ilgili olarak geride kalan 3 aylık enflasyon verilerinin oluşmasıyla gözler yeniden Temmuz ayında yapılacak maaş zammına çevrilirken ekonomistler tarafından 6 aylık enflasyon farkının yüzde 34,62 olacağı ifade edildi. Bu hesaplamalar sonucunda en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselebileceği bildirildi. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşının memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkabileceği vurgulandı.