Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığı beklenen ödemeleri sonunda yaptı: Banka hesaplarınıza 650 TL yatırıldı! Bugün paranızı çekebilirsiniz

Çok sayıda kişi tarafından Ramazan Bayramının gelmesi ile beraber destek ödemeleri araştırılmaya başlandı. Bu noktada yapılan duyuruda destek ödemelerinin devam ettiği ifade edildi. Bu destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığı belirtilen duyuruda Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı kapsamında yapılan 7 başlıkta destek ödemelerinin yapıldığı ifade edildi.

ÖDEMELER YAPILDI

Konu ile ilgili olarak Aile Bakanı Derya Yanık düzenli olarak yapılan ödemelerin detaylarını paylaştı. Bakan Yanık açıklamalarında “Eşi vefat eden ve ihtiyaç sahibi kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullanarak ihtiyaç sahibi kadınlarımıza bu kapsamda toplamda 76,3 milyon TL destek sağladıklarını vurguladı.

TOPLAMDA 21.5 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Eşi vefat eden ihtiyaç sahibi kadınların hesaplarına aylık 325 TL olmak üzere iki ayda bir 650 TL tutarında yardım aktarıldığı belirtildi ve Bakan Yanık anne, babası veya her ikisi de vefat etmiş, 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarını belirtti ve toplamda 21,5 milyon TL’nin hesaplara yatırıldığını ifade etti.

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık 150 TL olmak üzere her iki ayda bir 300 TL olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme yapılıyor.

MUHTAÇ ASKER ÇOCUKLARINA DA ÖDEME

Tüm bunlarla beraber Bakan Yanık açıklamalarında zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programı ile destek verdiklerini belirtmekle beraber bu kapsamda ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 21,7 milyon TL yatırdıklarını aktardı.

Ayrıca muhtaç asker ailelerine aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme yapıldığı ifade edilirken Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programında aylık 150 TL olmak üzere her iki ayda bir 300 TL tutarında ödeme yapıldığı da paylaşıldı.