Ekonomi

Ziraat Bankası yarı fiyatına ev satışlarına başladı: İstanbul ve Ankara’da 187 bin TL fiyatla ev satışı yapılıyor

Türkiye’de milyonlarca vatandaş her ay yüksek tutarlarda kira ödüyor. Kirada oturan vatandaşlar, bir gün ev sahibi olmanın hayalini kurarak birikim yapıyor olsa da son dönemlerde yükselen fiyatlar, ev sahibi olmayı her geçen gün daha zorlu bir hale getiriyor. Zira yükselen enflasyon ve peş peşe gelen zamların inşaat sektörünü de etkilemesi, maliyetlerin artmasına neden oluyor. Bu de gayrimenkul ve emlak piyasasında çok yüksek fiyatların ortaya çıkmasına yol açıyor. Yükselen ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olma hayalini erteleyenler için bu kez de Ziraat Bankası çok cazip bir program sunuyor. Bu program kapsamında Ziraat Bankası, portföyünde bulunan evleri, piyasa ortalamasının neredeyse yarı fiyatına satışa sunarak, vatandaşları ev sahibi yapıyor. İşte detaylar…

Bankaların Satışa Çıkardığı Konutlar

Ziraat Bankası da diğer bankalar gibi yüklü miktarlarda verdiği kredilerde teminat talep ediyor. Bu teminat çoğu zaman krediyi kullanan kişiye ya da ailesine ait bir gayrimenkul oluyor. Banka bu teminata ipotek koyuyor ve borcun ödenmemesi durumunda ipotekli gayrimenkul bankanın portföyüne devroluyor. Böylece banka olası borç ödenmemesi gibi bir durumunda alacağını, ipotekli teminatı satışa çıkararak tahsil etmiş oluyor. Ziraat Bankası bu ipotekli gayrimenkulleri, KDV mükellefi olmadığı için normalden çok daha ucuz fiyatlara satışa sunuyor.

Ziraat Bankası Ev Satışları

Ziraat Bankası, elindeki evlerin satışlarını Intengo sitesinden, e-ihale usulü ile gerçekleştiriyor. Evlerin satın alınabilmesi için ekspertiz ile belirlenen muhammen bedelinin %6’sı kadar teminat yatırılması gerekiyor ve teminat sonrası kişilerin ihalede teklif vermesi gerekiyor. En yüksek teklifi veren evin sahibi olurken, diğer alıcı adaylarına teminat bedelleri kesintisiz olarak geri veriliyor. Bu şartlar altında güncel olarak Ziraat Bankası’nda İstanbul Şişli’de 390 bin TL fiyatla 43 metrekare stüdyo daire ve Ankara Elmadağ’da 120 metrekare 187 bin TL fiyatla ev satışları devam ediyor.