Ekonomi

Evden çalışmak isteyenler için 5.000 TL maaşlı iş ilanları yayınlandı! İŞKUR iş arayanlara fırsatları duyurdu

Türkiye’nin son dönemlerde en büyük sorunları arasında ekonomi ve ekonomi alanında kabul edilebilecek olan işsizlik verileri yer alıyor. Yükselen enflasyon ve artan işsizlik oranları günden güne işsiz vatandaşlar için daha büyük bir sorun haline gelmeye devam ederken, Türkiye’de işverenler ile iş arayanları bir araya getiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ise işsizlere istihdam sağlamak adına uygun şartlar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR, özellikle de evden çalışma imkanı sunan işlerde çalışmak isteyen ev hanımlarına ve öğrencilere yönelik ilanlar da yayınlıyor. Bu işler sayesinde özellikle ev hanımları bütçelerine katkıda bulunabiliyor. İşte detaylar…

İŞKUR’da İşe Nasıl Başvuru Yapılır?

Daha önceki dönemlerde özellikle ev hanımlarının, öğrencilerin ve ek iş arayanların sıklıkla tercih ettiği evden çalışılabilen işler, pandemi dönemiyle birlikte daha geniş kitleler tarafından talep görmeye başladı. Bu nedenle de İŞKUR sayfasında, bu alana yönelik daha fazla iş ilanı yayınlamaya başladı. İŞKUR tarafından yayınlanan ve evden para kazanma imkanı sunan bu işlere başvurmak isteyenlerin ilk olarak İŞKUR’da kayıt oluşturması gerekiyor. E-devlet üzerinden, İŞKUR sayfasından ya da doğrudan İŞKUR il müdürlüklerinden yapılan kayıt başvuruları ile kayıt oluşturulabiliyor.

Evden Çalışarak Yapılabilecek İş İlanları

İŞKUR üzerinde işsiz olarak kaydını oluşturanlar, İŞKUR sayfasında yayınlanan ilanlara bakarak, işverenlerin de bilgilerine ulaşabiliyor. Burada işverenlerin ve iş ilanının detayları rahatlıkla görülebiliyor ve vatandaşlar da kendilerine en uygun işe başvuruda bulunabiliyor. Evden çalışarak bütçesine katkıda bulunmak isteyenler için İŞKUR sayfasında; web sayfası tasarımı, metin yazarlığı, grafikerlik, nikah şekeri paketleme, toka paketleme, bitki çayı paketleme, mandal montajı, mandal ve düğme paketleme, düğme dikme gibi iş fırsatları yer alıyor.