E-Devlet SGK Aktivasyonu Nasıl Yapılır?

e-Devlet SGK aktivasyonunun yapılması işlemi için e-Devlet şifresinin olması gerekir. Şifrenin olmaması durumunda alternatif giriş yollarıyla da e-Devlet hizmetine giriş yapmak mümkündür. e-Devlet SGK aktivasyonu yapmak için şu adımları izleyin.

E-Devlet SGK Formu Nasıl Doldurulur?

e-Devlet SGK form doldurulması işlemi sağlık işlemlerinden faydalanmak için gereklidir. Bu işlem kişinin hem kendisi için hem de bakmakla yükümlü olduğu yakınları için yapılır. Kişi sigortalı bir işte çalıştıktan 30 gün sonra sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. Bunun için SGK aktivasyon işlemini yapması gerekir. Bu aktivasyon işlemini gerçekleştirmek için de formu doldurması gerekir. Aksi taktirde sağlık hizmetlerinden faydalanamaz. e-Devlet SGK aktivasyonu için gerekli olan SGK formu internetten şu şekilde doldurulur.

Çocukların Sağlıktan Faydalanma Şartları Nelerdir?

Çocuğun sağlık hizmeti şartları sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişiler içinde bulunur. Yine de bunun bazı ince noktaları bulunur. Sağlıktan yararlanması için e-Devlet SGK aktivasyonu yapılması gereken çocuklar şu şartları sağlamalıdır.

Exit mobile version