Editörün SeçtikleriGündem

MEB TAKVİMİ AÇIKLADI: Okullar 5-6 Mayıs’ta tatil mi edildi? Okulların açılış tarihi belli oldu!

Bugünün en çok araştırılan konuları arasında okullar ne zaman açılacak? Sorusu bulunuyor. Ramazan Bayramı sebebiyle 3 günlük resmi tatilini Cuma gününe uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin beklenen açıklama sonunda geldi. Ramazan Bayramı’nın son gününde okullara ilişkin gelen haberleri sizler için derledik! Okullar 5-6 Mayıs’ta tatil mi? Okulların açılış tarih belli oldu!

Bayram tatilinin son gününde hem veliler hem de öğrenciler tarafından tatilin uzatılıp uzatılmayacağı araştırılmaya başlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı Çarşamba günü sona erecek. Peki Perşembe ve Cuma günü çalışanlar işe giderken, öğrenciler okula gidecek mi? 2 günlük iş günü hafta sonu tatili ile birleştirilecek mi?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? TATİL EDİLDİ Mİ?

Ramazan Bayramı’ndan sonra diğer kamu kurumları ve özel kurumlar gibi izin sona erecek. Yani 5 ve 6 Mayıs’ta okullar yeniden açılacak. Öğrenciler Cuma gününden bu yana yaptıkları 5 günlük tatil sonrasında okullarına geri dönecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumu’nun uygulamış olduğu ortak takvime göre ülkemizdeki bütün ortak eğitim birimleri 5 Mayıs Perşembe gününden itibaren yeniden faaliyet gösteremeye başlayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Resmi literatüre göre Ramazan Bayramı tatili 3 gün olarak kutlanıyor. Buna göre 4 Mayıs Çarşamba Ramazan Bayramı’nın son tatil günü. Yarın hem iş başı yapılacak hem de öğrenciler okula gidecek.