Ekonomi

PTT 2022 yılında 55 bin personel alımı yapacak! PTT işe alımlarında adaylarda hangi şartlar aranıyor, sınav tarihi ne zaman?

Türkiye’de günden güne artan ekonomik sıkıntılar, özellikle işsiz vatandaşlar üzerinde bir baskı oluşturuyor. Ekonomik ve sosyal anlamda oluşan bu baskı, beraberinde işsizlik sorunlarının da büyümesine neden oluyor. Türkiye’nin uzun yıllardır en büyük sorunlarından biri olan işsizlik, devlet kurumlarının zaman zaman gerçekleştirdiği memur ve personel alımlarıyla azaltılmaya çalışıyor. Böylece kurumlar hem istihdam sağlıyor hem de kadrolarını güçlendiriyor. Bu kapsamda uzun bir süredir personel alımı yapmayan PTT’nin, bu yıl 55 bin personel alımı yapacağı açıklanmıştı. Türkiye’de binlerce işsiz vatandaş, PTT’nin personel alım şartlarını ve detaylarını araştırıyor. İşte detaylar…

55 Bin Personel Alımı

PTT’nin gerçekleştireceği 55 bin personel alımı için bekleyiş devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışı kapsamlı olmak üzere Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde 2022 genelinde 55 bin personele istihdam sağlanması planlanıyor. Buna göre PTT bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı mektup, evrak, kargo gönderim hizmetleri, posta gibi alanlarda personel alımı gerçekleştirilecek. PTT bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, alımların ne zaman gerçekleşeceği konusunda araştırmalarına devam ediyor.

PTT Personel Alımı Duyurusu Yayınladı Mı?

PTT, 55 bin personel alımına ilişkin veya farklı bir personel alımı ilanına ilişkin henüz net bir duyuru yayınlamadı. PTT tarafından ilan yayınlandıktan sonra adaylar gerekli şartları karşılamaları halinde, kurum tarafından uygulanacak olan sınav ve mülakatlarda başarılı oldukları takdirde kurum bünyesinde istihdam edilecek. Konuyla ilgili olarak PTT her yıl kendi web sitesi üzerinden yapılacak personel alımı işlemlerinde kaç kişinin alınacağına ve aranan şartlara ilişkin detayları da paylaşıyor.

PTT İşe Alım Duyuruları

PTT bünyesinde çalışmak isteyen ve sınav tarihlerini merak eden adayların, güncel olarak düzenli bir şekilde PTT’nin web sitesinde yayınlanan duyuruları takip etmesi gerekiyor. Sınav tarihleri ve başvuru sürecine ilişkin yayınlanacak açıklamalar sonrası, sınav için yatırılacak olan ücretleri adaylar Ziraat Bankası şubelerinden ya da PTT şubelerinden yatırabilecek.