Editörün SeçtikleriGündem

Milyonlarca otomobil sahibini ilgilendiriyor! Bakan Soylu tarihi duyurdu: Otoyollarda hız sınırı değişiyor

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu otomobil sahiplerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Otoyollardaki hız sınırı hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını vurguladı.

OTOYOLLARDA HIZ SINIRI ARTIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırında yapılacak düzenlemeyi duyurdu. Bakan Soylu’nun açıklamasına göre otoyollarda hız sınırı artırılacak. Değişiklik 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

2020 ve 2021 bayramları salgın dönemine geldi. Fazla yoğunluk yoktu. Bu bayramda daha çok yoğunluk ama trafik kazaları çok ciddi oranda azaldı. Uyarılar çerçevesinde kazalarda yüzde 37 azalma oldu. Ölümlü kazada ise yüzde 55 azalma oldu. Yaralı sayısı yüzde 47 düşüş yaşandı. Sürücülere çok teşekkür ediyoruz.

YÜZ BİNDE 6 OLDU

Biz yüz binde 13 idi. Türkiye’de 2010 yılında trafik kazalarında yüz binde 13,4 kişi ölüyordu. Şuanda yüz binde 6 oldu. Yarı yarıya düştü. 2015 yılında 7 bin 530 varken 2017’de ise 7 bin 447 olurken geçen yılı 5 362 ile kapatmışız.

YIL SONUNA KADAR ÇALIŞMALAR OLACAK

Biz yayaya öncelik trafik başlattı. Her yüz ölümden 22’si yayalar oluşturuyor. Burada sadece sürücüler değil aynı zamanda yayalara da sorumluluk düşüyor. Trafik haftası ile birlikte yaya öncelikli olacak ama yayaların da dikkat etmesi gerekiyor. Yıl sonuna kadar bu çalışmalarımız olacak.