Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Milyonlarca otomobil sahibine müjde! Akaryakıt zammı geri alındı: İşte yeni benzin ve motorin fiyatları

ABD petrolünün 109 dolara ulaşması, brent petrolün varilinin 111 doları geçmesiyle birlikte akaryakıt ve otogaz fiyatlarına zam yapılacağı duyurulmuştu. Milyonlarca otomobil sahibi tarafından akaryakıt fiyatlarına zam bekleniyordu. Bunun ardından LPG fiyatlarına indirim yapılacağı belirtilmişti. Gece yarısından itibaren indirim uygulanırken akaryakıta da zam bekleniyordu.

LPG’YE İNDİRİM YAPILDI

Gelen son indirimle birlikte LPG’nin litre fiyatı 10,68 lira seviyelerine kadar düşerken motorin fiyatlarına da zam yapılacağı belirtilmişti. Ancak akaryakıt fiyatlarına beklenen zam uygulanmadı. Duyurulan zam geri alınmış gibi bir görüş ortaya çıktı.

DAHA BÜYÜK ZAM BEKLENİYOR

Yani benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemiş oldu. Ancak motorinin litre fiyatına 32 kuruşluk zam kararı alınmıştı ve uygulanmadı. Bu zammın uygulanmaması sonrasında daha yüksek tutarlarda zam gelebileceği endişesi doğdu.

GÜNCEL FİYATLAR

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul’da motorin litre fiyatı 22,04 TL’den satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20,35 TL’den satışta.