Ekonomi

“Altın Kahini” olarak bilinen ünlü ekonomist, gram altında alım fırsatı seviyesini açıkladı!

Küresel finans piyasalarında oldukça hareketli dönemler yaşanıyor. Pandemi süreci artık yavaş yavaş dünya genelinde etkilerini yitirirken, bu kez de artan enerji fiyatları, küresel enflasyon ve Rusya – Ukrayna savaşı ortaya çıktı. Yaşanan gelişmeler ekonomi piyasalarına da hızla yansırken, yurtiçi piyasalarda altın ve dolar fiyatlarına ilişkin araştırmalar da arttı. Yatırımcılar, uzman ve analistlerden gelen tahmin ve değerlendirmeleri incelemeye alırken, konuya ilişkin bir kritik değerlendirme de ünlü Ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Ekonomist Tuna Kaya, altın piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada, altının üzerine oynanan oyunların detaylarını da paylaştı. Kaya yatırımcılara seslenerek kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Ünlü Ekonomist Yüreklere Su Serpti

Türkiye’de yatırımcıların merakla takip ettiği ekonomistler arasında yer alan Tuna Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden kritik değerlendirmelerini paylaştı. Kaya, açıklamalarında yatırımcılara seslenirken, özellikle de altını yüksek fiyatlardan alan vatandaşlar için bir senaryoyu paylaştı. Ünlü ekonomist paylaştığı senaryosu ile endişelerin kırılmasını sağlarken, yüreklere de sus serpti.

Tuna Kaya’nın Açıklamaları

Yatırımcılar yüksek fiyattan altın alırken, kur değişiminin nasıl gerçekleşeceğini de merakla araştırıyordu. Birçok yatırımcı tarafından “Altın Kahini” olarak da bilinen Tuna Kaya, yüksek fiyattan altın alan ve şimdilerde düşen fiyatlar nedeniyle endişelenenler için senaryoyu açıkladı. Kaya açıklamasında “Amerikan Merkez Bankası, Mayıs ayıyla birlikte faiz puanlarına artırım yapmaya hazırlanıyor. Bu durum, doların artış göstermesine ve altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Çin’de yüksek olan altın talebi de son zamanlarda geriledi. ABD, altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırıyor” dedi.

Kaya, Altında Alım Fırsatını Duyurdu

Tuna Kaya altın piyasasına ilişkin olarak “alım fırsatı” seviyelerine dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ünlü ekonomist “Gram altının bir süre daha yatay hareketlerini sürdüreceğini tahmin ediyor. Altında 900 lira seviyelerini bir alım fırsatı olarak görebiliriz.” sözlerini dile getirdi.