Editörün SeçtikleriEkonomi

Asgari ücrete enflasyon zammı mı geliyor? Kalem kalem hesaplandı! Maaşlara en düşük 995 TL zam..

Milyonlarca çalışan enflasyon karşısında eriyen maaşlarına 2. Zam istiyor. Büyük bir heyecanla asgari ücrete 2 zam bekleniyor. Konuya ilişkin pek çok resmi açıklama peş peşe geldi. Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklamaya göre asgari ücret 1 Ocak 2022’den itibaren zam yapılarak 4 bin 253 TL 40 kuruşa yükseldi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren maaşlara zam ile ilgili son açıklama geldi.

Asgari ücrete zam konusu son dönemlerde pek çok kişi tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamasında asgari ücret için “Asgari ücreti son 50 yılın en yüksek rakamı olacak şekilde yüzde 50 seviyesinde arttırdık” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK  Mİ?

Son dönemlerde peş peşe gelen zamlar sonrasında “Asgari ücrete zam gelecek mi?” sorusu da araştırma konusu oldu. Asgari ücrete ek zam noktasında son gelişmeler..

Erdoğan’dan dikkat çeken 1 Mayıs ve asgari ücret açıklaması geldi. Buna göre bütün işçi ve emekçilerin 1 Mayıs gününü tebrik eden Erdoğan, işçileri enflasyon karşısında ezdirmeme sözlerini bir kere daha yeniledi.

Erdoğan 1 Mayıs tarihinde şu açıklamayı yapmıştı:

“İşçi kardeşlerimizi fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızın bir göstergesi olarak asgari ücreti son 50 yılın en yüksek rakamı olarak ifade edilecek şekilde yüzde 50 seviyesinde artdık”

DEĞERLENDİRMELER BAŞLADI

Açıklanan enflasyon oranlarından sonra gözler asgari ücret için Çalışma Bakanlığına çevrildi. Bakanlığın konuya ilişkin çalışmalar yaptığı ifade ediliyor.

Bu yıl asgari ücrete gelen rekor zam sonrasında 2. Bir zam için çeşitli kesimlerden afrklı görüşler de bulunuyor. Asgari ücrete temmuz ayında zam geleceği yönünde yüksek ihtimaller dışında, gelen bir zammın yıl sonuna kadar devam etmesini savunan kesimler de bulunuyor.

OLUMSUZ YANIT GELMEDİ

Daha önceki değerlendirmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete 2. Zam konusuna kapıları kapatmıştı. Ancak son olarak Özbekistan ziyareti sonrasında “Temmuz’da asgari ücret artacak mı?” sorularına olumsuz bir cevap vermedi.

“Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız” diyen Erdoğan asgari ücret zammı hakkında görüşülebilir” ifadesini kullandı.