Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Elektrik faturası 250 TL’den fazla gelenlere müjde verildi! Elektrik faturalarında 200 TL indirim yapılıyor: Müjde az önce açıklandı

Hanelere 2022 yılında verilen maddi destekler devam ederken PTT’ye giderek alınabilecek ödemelerle birlikte bütçeler de biraz ferahlıyor. Devlet tarafından verilen bu desteklerden biri de elektrik tüketim desteği oluyor. Bu noktada PTT’den tahsil edilecek elektrik faturası desteğinin detayları paylaşıldı. Vatandaşlar PTT’ye giderek destekten faydalanabilecekler. Peki ne kadar destek verilecek?

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Ayrıca destekten faydalanmak isteyen kronik hastaların ise e-Devlet üzerinden başvuru yapabildiği paylaşıldı. Bunun yanı sıra ne kadar ödeme yapılacağı da açıklandı. Bu kapsamda “1-2 kişi: 103 TL 3 kişi: 137,33 TL 4 kişi: 171,67 TL 5 kişi: 206 TL” şeklinde ödeme yapıldığı duyuruldu.

Tüm bunların yanı sıra desteğin kimlere verileceği de paylaşıldı. Bu kişiler başvuru yaparak PTT’den destek ödemelerini alabilecekler:

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler

KİRA YARDIMI ÖDEMESİ DE YAPILIYOR

Diğer yandan hanelere kira yardımında da bulunuluyor. Kira yardım desteğini almak için kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekiyor.

Konu ile ilgili olarak kira yardımı almak için belirtilen şartın dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerektiği ifade edildi. Bununla beraber sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı yapılmayacağı vurgulandı.