Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika: Dolar çok sert yükseldi! Dolar 20 Aralık’tan sonra en yük seviyesini gördü: İşte güncel dolar fiyatları

Yeni haftaya 14,95 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru, gün içinde 14,99 liranın üstüne kadar çıktı. Mart ayından bu yana yatay bir seyirde olan dolar kuru bugün ise 15 lira seviyesini aştı. Bunun yanı sıra euro ise 15,87 lira seviyesine kadar yükseldi. Dolar/TL Mart ayının ilk haftasında 14,80 seviyesinin üzerini görürken doların bu tarihten itibaren dar bir bantta seyrettiği ifade edildi.

DOLAR KURU SERT YÜKSELDİ

21 Aralık 2021’de uygulamaya konan dövize endeksli mevduat sistemi ile dolardaki yükseliş büyük ölçüde frenlense de kur olmak üzere ekonomi politikalarına yönelik endişelerin devam ettiği belirtilirken küresel piyasalarda da güçlenen Dolar, TL karşısında da uzun bir süreden sonra ilk kez 15’i aşarak 15,02 seviyesinden euro/TL ise 15,87’ten işlem gördüğü aktarıldı.

Geçen haftayı dolar kuru 14,95, euro ise 15,83 TL’den kapatırken kurda bugün sert bir yükseliş meydana geldi.

RAPOR YAYIMLANMIŞTI

Türk lirası (TL) geçen hafta dolar karşısında yaklaşık yüzde 2 değer kaybederken JP Morgan’ın raporu geçen hafta yayımlanmıştı. Bu raporda ise şu ifadelere yer verilmişti:

“TL’nin son dönemdeki istikrarını, küresel finansal koşullardaki sıkılaşma ve cari denge pozisyonundaki bozulma ile uyumsuz görüyoruz”

GÜNCEL FİYATLAR

Bugün saat 14:25 itibari ile dolar kuru 15.03 TL seviyesinde bulunuyor ve euro ise aynı dakikalarda 15.85 TL seviyesinde bulunuyor.