Ekonomi

Beklediğimiz haber geldi! Fiyatlar yüzde 70 düşünce herkes koşmaya başladı! İşte yeni fiyatlar..

Uzun bir süredir tüm Türkiye’nin beklediği haber resmen geldi. Meyve ve sebze fiyatlarına ilişkin gelen  on habere göre fiyatların artış düşmeye başladığı belirtildi. Meyve ve sebze fiyatları havaların ısınması ile birlikte düşmeye başladı. İşte pazardaki güncel rakamlar..

Havalar ısınınca pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında düşüş meydana geldi. Yarı yarı düşen fiyatlar vatandaşları memnun etti.

DÜŞÜŞ EN ÇOK YEŞİL SEBZELERDE GÖRÜLDÜ

Bursa’daki Pazar tezgahlarında satışa çıkan meyve ve sebzelerde düşüş başladı. Havalar ısındıktan sonra sera masraflarının ısınması hem pazarcıları hem de müşterilerini memnun etti. Düşüşün en çok yeşil sebzelerde yaşadığı görüldü. İşte pazardaki son fiyatlar:

Marul 20 liradan 8 liraya, maydanoz 8 liradan 3 liraya, patlıcan 30 liradan 12 liraya, çilek 25 liradan 15 liraya, biber 30 TL’den 15 TL’ye, yeşil soğan 7 TL’den 2 TL’ye, salatalık 25 liradan 7 liraya tezgahlardaki yerini aldı.

HAVALAR ISININCA FİYATLAR DÜŞTÜ

Pazarcı Celal Güngör, yaptığı değerlendirmesinde “Havaların ısınmasıyla fiyatlar yarı yarıya düştü. Bursa’da yetişen ürünlerin tezgahları doldurması fiyatların azalmasına sebebiyet verdi. Kimisi 35 liraya cappucino içiyor o pahalı değil, burada maydanoza 3 lira veriyor ona pahalı diyor” dedi.

25 TL’DEN 6 TL’YE DÜŞTÜ

Bir diğer pazarcı esnafı ise, “İşler bayramda güzel oldu, şu anda havaların ısınmasıyla daha iyi olmaya başladı. Bilhassa yeşilliklerde çok fazla düşüş yaşandı. Patlıcan 30 TL’den 12 TL’ye, salatalık 25 TL civarındaydı şuanda 6 TL civarında. Domateste çok fazla düşüş yaşanmadı fakat ondada düşüş bekliyoruz” dedi.