Editörün SeçtikleriEkonomi

Bugün belli oldu! Hane başı 500 – 900 TL arası PTT’den nakit ödeme veriliyor!

Her geçen gün artış gösteren ekonomik kriz vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Dar gelirli ailelerin sayısı da artmaya başlarken PTT’den gerekli şartları taşıyan vatandaşlara çocuk başına ödeme yapılacağı belirtildi.

Geçinmekte zorluk olan vatandaşların sayısı her geçen gün artmaya devam ederken devletten de destek ödemeleri peş peşe gelmeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre her haneye çocuk başı ödeme yapılıyor. Peki, detaylar neler?

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Dar gelirli ve çocuk sahibi olan ailelere tek seferlik 900 TL’ye kadar destek veriliyor. Hak sahipleri de PTT’ye giderek ödemelerini alabiliyor.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Geçimin zorlaştığı bu dönemlerde vatandaşların nakde olan ihtiyaçları da artmaya devam ediyor. Devlet yeni doğan çocuklar başta olmak üzere okul öncesi, okul çağı ve çeşitli dönemlerde destek veriyor. Başvurular devam ederken, bazı destekler için başvuru yapılmıyor. Devlet sisteme düşen bilgiler üzerinden ödeme yapıyor.

ÇOCUK BAŞINA ÖDEME YAPILIYOR

Buna göre ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL üçüncü çocuk için ise 600 TL ödeme yapılıyor.

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın il müdürlüklerine yapılabileceği belirtildi.