Ekonomi

Dar gelirli ve çocuğu olan ailelere başvuru sonrası 900 TL ödenecek!

Son dönemlerde, özellikle pandemi sürecinde başlayan ekonomik sallantılarla birlikte küresel enflasyonist baskı inanılmaz ölçülerde artış gösterdi. Özellikle de ülkemizde, TÜİK verilerine göre enflasyon %70’e dayanırken, bağımsız araştırma platformları tarafından yapılan çalışmalar, Türkiye’de enflasyonun %150’yi aştığı yönünde bilgiler paylaşmaya başladı. Artan ekonomik sıkıntılar dahilinde, sosyal devlet anlayışı ile yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik hazırlanan destek ve yardım programları da hız kazanmaya başladı. Çoğu zaman Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu çalışmalar arasında yer alan, çocuklu ailelere yapılan destek ödemelerinde de detaylar belli oldu. Dar gelirli ve çocuklu ailelerin yararlanabildiği bu destek programına nasıl başvurulur? İşte detaylar…

Dar Gelirli ve Çocuklu Ailelere Destek Ödemeleri

Türkiye, anayasal olarak sosyal devlet olmanın gerekliliği doğrultusunda, yurtta dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, ihtiyaçlarına yönelik yardımlar hazırlıyor. Genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen bu destek ve yardım programları arasında, dar gelirli ve çocuklu ailelere yapılan yardımlar da yer alıyor. Geçim sıkıntısı yaşayan çocuklu ailelere sunulan ekonomik destek kapsamında vatandaşlar, başvurularının onaylanması sonucunda hane başına 900 TL yardım alabiliyor. Bu kapsamda geçim sıkıntısı yaşadığını gösteren çocuklu ailelere en az 500 TL ve en fazla 900 TL destek sağlanıyor.

Çocuklu Ailelere Destek Miktarları Ne Kadar?

Bakanlığın sunduğu, çocuklu ailelere yönelik yapılan ekonomik desteklerden yararlanmak isteyenlerin ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri üzerinden talepte bulunması ve formları doldurması gerekiyor. İlgili form ile kaymakamlığa giden vatandaşlar böylece başvuruda bulunabiliyor. Başvurusu onaylanan dar gelirli ve çocuklu ailelere, çocuklarının eğitim düzeyine göre destekler sağlanıyor. Buna göre okul öncesi çocuklar için 500 TL’lik, ilköğretim çocukları için 750 TL’lik, ortaöğretim çocukları için 800 TL ve üniversite öğrencileri için de 900 TL destek sağlanıyor.