Gündem

SGK ev almak isteyen dar gelirlinin imdadına yetişti! Sıfır faizli konut kredisi dönemi resmen başladı!

Türkiye’de konut sahibi olmak artık birçok vatandaş için hayal bile olmaktan çıktı. Zira konut fiyatları, enflasyondaki hızlı ve yüksek oranlı artış sonrası beklenmedik seviyelere ulaştı. İnşaat, emlak ve gayrimenkul piyasalarında görülen maliyet artışlarıyla birlikte, döviz kurlarında görülen artışlar ve enflasyon etkisi konut fiyatlarına da seri şekilde yansıdı. Birikimle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelirken, vatandaşlar konut kredilerinde faizleri araştırmaya koyuldu. Bu kapsamda SGK, konut sahibi olmak isteyen ancak maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara, Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığı ile sıfır faizli konut kredisi desteklerini sunmaya başladı. İşte SGK’dan sıfır faizli konut kredisi desteği ve detaylar…

SGK’dan Sıfır Faizli Konut Kredisi Desteği

Maddi durumu yetersiz olan ve konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bankaların sunduğu konut kredilerindeki faizlerden dolayı kredi adımına yaklaşamıyordu. Ancak SGK’nın sunduğu sıfır faizli konut kredisinden maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar yararlanabilecek. Elde edilen bilgilere göre SGK bu yıl 240 bin TL’nin üzerinde sıfır faizli konut kredisi desteği sunmayı planlıyor. Bu kredi için gerekli en önemli belge SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınabilecek. SGK’lılara sunulan bu krediden, dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek.

Sıfır Faizli Konut Kredisinde Geri Ödemeler

Maddi durumu yetersiz olan SGK’lı vatandaşlar için sıfır faizli konut kredisi desteğini duyuran SGK, konut kredisinde geri ödemeleri ise vatandaşın aldığı aylık oranına göre belirliyor. Bu kapsamda yapılan düzenlemede, vatandaşlar kredi faizinde aylık gelirinin dörtte biri kadar taksit ödüyor. Örneğin 3 bin TL aylığı olan bir vatandaş, 750 TL taksit ödemesi gerçekleştiriyor. Vatandaşlar, ilgili kurumlar üzerinden aldıkları hak sahipliği belgesi ile Ziraat Bankası’na giderek sıfır faizli konut kredisi başvurusunda bulunabiliyor.