DünyaSağlık

Hızla Yayılmaya Devam Ediyor! DSÖ’den Gizemli Hepatit Açıklaması!

DSÖ’den yapılan açıklamada gizemli hepatitin şimdiye kadar 348 kişiye bulaştığını belirtilerek, virüsün kaynağına dair en kuvvetli varsayımın adenovirüsünün olduğu açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere’de ortaya çıkan ve devamında çok sayıda ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün şimdiye kadar toplam 348 kişiye bulaştığını bildirdi. DSÖ Küresel HIV, Hepatit ve Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Programı Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Örgütün Cenevre merkezindeki basın toplantısında hepatit vakalarının güncel durumuna ilişkin soruyu cevapladı.

348 Hepatit Vakası Doğrulandı

Örgütün üye ülkelerden gelen 348 hepatit vakayı doğruladığını belirten Easterbrook, 70 vakanın ise doğrulanma aşamasında olduğunu kaydetti.

En Kuvvetli İhtimal Adenovirüs

Easterbrook, vakaların görüldüğü ülkelerde geçen hafta yapılan ek araştırmaların nedeni belirsiz hepatit virüsüne dair daha somut neticeler verdiğini belirterek “İngiltere başta olmak üzere vakaların görüldüğü ülkelerde virüsün genetiği ve enfekte olan çocukların bağışıklık tepkisi incelendi. An itibarıyla bu virüsün kaynağına dair en kuvvetli varsayım adenovirüsü işaret ediyor, fakat Kovid-19’un bu virüsteki muhtemel rolünü, vakaların Kovid-19 enfeksiyonu veya geçmiş enfeksiyonlarla alakalı olup olmadığını da ciddi oranda dikkate alıyoruz” açıklamasında bulundu.