Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut kredisi müjdesini duyurdu! Konut kredilerinde geri ödeme tabloları nasıl oluşuyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün konut alma hayali olan vatandaşlar için müjdeyi duyurdu. Bakanlar Kurulu toplantısı alınan kararı açıklayan Erdoğan, konut alacak vatandaşlara yönelik 2 kredi kampanyası yapıldığını açıkladı. Alınan karar öncesinde, bankaların sunduğu konut kredileri, konut almak isteyen birçok kişinin isteğini ötelemesine neden oluyordu. Ancak duyurulan karar dahilinde, artık vatandaşlar %0,89 ve %0,99 faiz oranları ile 10 yıl (120 ay) vadeli şekilde 2 milyon TL tutarına kadar konut kredisi kullanabilecek. Açıklanan kararda çekilecek kredinin geri ödeme tablosu nasıl olacak? İşte detaylar…

İlk Evim Konut Finansman Paketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini duyurduğu konut kredileri “İlk Evim Konut Finansman Paketi” dahilinde kamu bankaları tarafından, ilk ve tek konutunu alacak olan vatandaşlara yönelik sıfır konutlarda (birinci el) uygulanmak üzere, 2 milyon TL’ye kadar olan konutlar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık %0,99 faiz oranı ile konut kredisi sunulacak.

Genişletilmiş Konut Finansman Paketi

İkinci paket dahilinde ise bankalarda döviz, altın varlıklarını TL’ye dönüştürmeyi teşvik eden “Genişletilmiş Konut Finansman Paketi” ise kamu bankalarında ikinci el konutları da kapsayacak şekilde, konutun değerinin en az %50’si, 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz, altın tevdiat hesaplarının Merkez Bankası’na satışıyla karşılanması koşuluyla, 2 milyon TL’ye kadar olan konutlar için azami 10 yıla kadar %0,89 faiz oranıyla konut kredisi verilecek.

Kredi Paketlerinde Geri Ödeme Tabloları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut kredisi müjdesi dahilinde, İlk Evim Konut Finansmanı Paketi’nde 100 bin TL konut kredisinde %0,99 faiz oranı ile 120 ay vadede aylık taksit tutarı 1.427 TL ve toplam ödenecek tutar 171 bin 240 TL olarak hesaplanıyor. Öte yandan Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’nde 100 bin TL kredide 120 ay vadede %0,89 faiz oranı ile aylık taksit tutarı 1.359 TL ve toplam 163 bin 080 TL geri ödeme hesaplanıyor.