Ekonomi

Kimliğiyle bu bankalara giden emekliler anında karşılıksız 2.750 TL alacak!

Milyonlarca çalışan vatandaş, bir gün ve mümkünse erkenden emekli olmanın ve çalışma hayatını noktalayıp, düzenli gelirle sevdiklerine daha fazla vakit ayırmanın hayalini kuruyor. Ancak Türkiye’de emekli olmak için bazı şartların karşılanması gerekiyor ve son dönemlerde ekonomide görülen sallantılar ile en çok geçim sıkıntısı yaşayanlar arasında emekli vatandaşlar yer almaya başladı. Birçok emekli vatandaş asgari ücretten daha az aylık aldığı için maddi sıkıntılar da ortaya çıkabiliyor. Hal böyle olunca da emekliler, kendilerine bir ek gelir kapısı oluşturmak için alternatifleri araştırıyor. Bu alternatifler arasında en yoğun ilgi gören ise çoğu zaman bankaların sunduğu nakit promosyon ödemeleri oluyor. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor, nakit promosyonun detayları ne?

Promosyon Ödemesi Nedir?

Türkiye’de birçok banka, devletten düzenli maaşı olan emekliler ile çalışmak için bir defaya mahsus olmak üzere maaşını kendi bankasına taşıyanlara nakit promosyon ödemesi yapıyor. Karşılıksız olarak verilen bu ödemeler, emeklinin 1 aylık net gelirine göre belirleniyor. 3 yıllık taahhüt ile bankaya maaşını taşıyan emekliler, bankaların değişen tutarlarda verdiği bu nakit promosyonlardan yararlanabiliyor. Bazı bankalar, emekli maaşını taşıyıp bir de yakınını getirenlere ek promosyon ödemeleri de yapabiliyor.

Akbank Promosyon Ödemeleri

Emeklilere en yüksek nakit promosyon ödemeleri yapanlar arasında yer alan Akbank, maaşı 1.499 TL’ye kadar olan emeklilere 1.850 TL, maaşı 1.500 TL ile 2.499 TL arası olanlara 2.300 TL ve maaşı 2.500 TL ve üzerinde olanlara da 2.750 TL promosyon ödemesi yapıyor.

İş Bankası Promosyon Ödemeleri

En fazla promosyon ödemesi yapanlar arasında bulunan İş Bankası ise maaşı 1.499 TL’ye kadar olanlara 2.250 TL, maaşı 1.500 TL ile 2.499 TL arasında olanlara 2.375 TL ve maaşı 2.500 TL ve üzerinde olanlara 2.500 TL nakit promosyon ödemesi gerçekleştiriyor.