Halkbank KPSS Şartsız 150 Personel Alacak! İşte Alım Yapılacak Alan ve Başvuru Şartları

Halkbank, KPSS şartı olmaksızın 150 memur alımı yapacağını duyurdu. Sınav ile yapılacak olan Halkbank personel alımına ait detaylar belli oldu. İşte Bilgi Teknolojileri Uzman yardımcısı alım ilanına ait detaylar…

Halkbank bünyesinde çalıştırılmak üzere 150 Bilgi Teknolojileri Uzman yardımcısı alımı yapılacağına ilişkin duyuru yapıldı. KPSS şartı aranmayan başvuruda adaylar Halkbank’ta çalışabilmek için banka bünyesinde açılacak olan sınava katılım gerçekleştirecek. Sınav aşaması, 25 Haziran 2022 tarihinde, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, İstanbul, Konya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerinde Halkbank’ın ilan edeceği lokasyonlarda yapılacaktır. Aday başvurularının yeterli sayıya ulaşmaması ya da illere ayrılan kontenjanların üstünde başvuru yapılması durumunda banka, adayları belirlemiş olduğu uygun sınav merkezlerine davet etme hakkına sahip olacaktır.

Halkbank Personel Alımı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Halkbank bünyesinde çalıştırılmak üzere gerçekleştirilecek olan personel alımına ilişkin duyurunun ardından araştırmalar yoğunlaşmaya başladı. Görev yeri İstanbul olmak kaydıyla 150 Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı alacağını duyuran Halkbank, adayların katılacağı sınav için başvuru tarihlerinin 06 Mayıs 2022-27 Mayıs 2022 arasında olduğunu bildirdi.

Halkbank Personel Alımı Ne Zaman?

06 Mayıs-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Halkbank personel alımı başvuruları için adaylar 150 TL başvuru ücreti ödeyecek. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi için tahsil edilecek olan bedel, Yıldız Teknik Üniversitesi Sınav Merkezi’nin Halkbank nezdindeki hesabına, sınav başvurusundan önce yatırılması gerekmektedir. Sınav ücreti yatırıldıktan 1 saat sonra sınav başvurusu yapılabilecektir. Fakat kredi/banka kartı ile yapılacak olan ödemeler, başvuru esnasında gerçekleştirilebilmektedir. Sınav ücret ödemeleri 6 Mayıs 2022 Cuma günü saat 09:00’dan 27 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17:00’ye kadar gerçekleştirilebilecektir. Başvuru ücretleri, Halkbank Yıldız Teknik Üniversitesi hesabına kredi/banka kartı ya da banka gişe ve internet şubesi kanalları üzerinden yatırılabilecektir.

Adayların Sınava Girebilmesi İçin Taşıması Gereken Şartlar

a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b)Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c)Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

ç)Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

d)01.01.1993 ve sonrası, 01.01.2004 öncesi doğumlu olmak,

e)Mezuniyet kriterine ilişkin; aşağıdaki Tablo’da belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans veya yüksek lisans bölümlerinden 15 Ağustos 2022 itibarıyla mezun olmak veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak.

f)Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)

g)Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf veya en az 31 Aralık 2022 tarihine kadar tecilli olmak ya da bedelli askerlikten yararlanacak olmak,

ğ)Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,

Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler; sınavları kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmazlar, göreve başlatılmış olanların ise Banka ile ilişikleri derhal kesilir.

Exit mobile version