Bilim, Teknoloji

Telefonu tutma şekliniz kişiliğinizi ortaya koyuyor! Siz telefonu hangi şekilde tutuyorsunuz?

Hayatımızın hemen hemen her alanında telefon kullanıyor. Son dönemlerde sosyal medyada yayılan bir kişilik testine göre telefon tutma şeklinizin kişiliğinizi ele verdiği ortaya çıktı. İşte telefonu tutma şeklinizde göre kişilik analizi..

Günlük yaşamımızın ayrılmaz parçaları arasında olan cep telefonu, sevdiklerimizle görüşmemizin yanı sıra pek çok işimizi de kolaylaştırıyor. Ancak yapılan bir araştırma telefonları tutuş şeklimizin kişiliğimizi de ortaya koyduğunu belirtti.

Araştırma sonuçları İngiliz The Sun gazetesi tarafından yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda tutuş şekli olarak en fazla 1. Seçeneğin tercih edildiği belirtildi.

1 NUMARALI KULLANIM

Araştırma sonucuna göre en yaygın kullanım şekli 1. Kullanım türü. Bu kullanımda sağ elin baş parmağı aktif kullanılıyor.

Uzmanlara göre, eğer tek elle telefon kullanan biriyseniz, daha kaygısız, mutlu ve kendinden emin birisiniz, hayatın size sunduklarını kabul etme ve şikayet etmeme gibi bir özelliğiniz hatta yeteneğiniz var. Yeni şeyler denemeye açıksınız. Kendi konfor alanınızın dışına çıkmak sizin için o kadar da zor değil.

2 NUMARALI KULLANIM

Eğer 2. Resimdeki gibi telefon kullanıyorsanız, yani baş parmağınızla telefon ekranında gezinirken diğer elinizle telefonunuzu tutuyorsanız, daha pragmatik ve sezgilerine güvenen birisiniz. Arkadaşlarınız ve aileniz arasında daha ‘bilge’ bir yapınız var. Size danışmayı, sizden akıl almayı seviyorlar. Aynı zamanda risklere çok açık biri değilsiniz. Risk alıp çok para kaybetmektense dikkatli olmayı tercih edersiniz. Diğer insanlarla empati kurma yeteneğiniz de oldukça gelişmiş. Ayrıca, arkadaş ve aile ortamında da sevdikleriyle ilgili ve yardımsever birisiniz.

3 NUMARALI KULLANIM

Telefonunuzu üçüncü görseldeki gibi iki eliniz ve parmaklarınızla tutuyorsanız, bu zorluklara daha hızlı çözümler bulabildiğiniz anlamına gelir. Farklı ortamlara uyum sağlamayı başarabilen birisiniz. Ayrıca dikkat çeken ve enerjik bir yapınız var. Ancak duygusal hayatınıza biraz dikkat. Birini etkilemekte zorlanabilirsiniz.

4 NUMARALI KULLANIM

Son olarak telefonunuzu görseldeki gibi işaret parmağınızla kullanan biriyseniz inanılmaz bir hayal gücüne sahipsiniz. İnsanları orijinal fikirlerinizle etkilemekte üstünüze yok.