Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Almanya yeniden Türkiye’den işçi alıyor! İşte alım yapılacak pozisyonlar ve şartlar! Almanya yüksek maaşla işçi alımı başvuru formu

Almanya’da çalışmak isteyenler iş fırsatlarının kovalarken Batı Avrupa ülkesi Almanya tarafından yeni işçi alımı hakkında Türkleri ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Almanya, ülkede çalışmak isteyenlerin yapması gerekenleri tek tek açıkladı. Almanya’daki işgücü piyasası içerisinde çok fazla kural ve yasa bulunduğu belirtilirken ek olarak iş bulmak için uyulması gereken bazı şartlar bulunduğu belirtildi. Ayrıca pek çok işveren, çalışanlarını almış oldukları eğitim, diploma ve sertifikalara göre tercih ettikleri paylaşıldı.

Pek çok iş yeri için, kendi ülkenizden elde ettiğiniz mesleki eğitim ya da okul eğitimi diplomalarının Almanya’da da tanınıyor olması faydalı ve hatta belirtmek gerekir ki bazıları için zorunlu olduğu belirtildi ve aynı şeyin senin için de geçerli olup olmadığını kontrol edebileceğin internet siteleri bulunduğu ifade edildi. Yabancı uzman elemanlarının özellikle arandığı iş yerlerini bulabileceğiniz iş ilanlarını aşağıdaki siteler aracılığı ile bulabileceğiniz paylaşıldı:

İŞ İMKANINA ULAŞILACAK SİTELER

Vatandaşlar söz konusu iş imkanına “- Make it in Germany Meslek Borsası – Federal Çalışma Ajansı – Stepstone – Indeed – Monster – LinkedIn – Xing” web adresleri üzerinden ulaşabilecekleri ifade edildi. Bu noktada bir motivasyon mektubu, fotoğraflı bir özgeçmiş, diploma ve referanslar ile başvuru yapılabileceği ifade edildi.

EN ÇOK HANGİ KADROLARDA ALIM VAR?

Almanya’daki iş fırsatlarını gösteren çok sayıda internet sitesi bulunmaktadır. Burada şunu belirtmek gerekir ki tercih edilen elemanlar arasında sıklıkla doktorlar, bakıcılar, mühendisler, mekatronik elemanları, IT uzmanları ve makinistler bulunurken Almanya’da çalışmak için çalışma amaçlı oturma izni başvurusu yapmanız gerekiyor.

NE KADAR MAAŞ VERİLİYOR?

Almanya’da 2015 yılında en düşük işçi ücretinin saatliği 8.5 Euro iken 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle asgari saatlik ücretin 9,82 Euro rakamına ulaşmış durumda. Buna göre haftada ortalama 40 saat çalışan bir işçi vergi kesintisinden önceki Ocak 2022 itibariyle brüt maaşı ayda yaklaşık 1700 Euro oluyor.