Gündem

Erdoğan Belediye Başkanlarına Talimat Verdi! 81 İlde Kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak hayvanları sorununun çözümü için belediye başkanlarına verdiği talimatı yineledi. Çalışmalar çerçevesinde 81 şehre barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantının basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına daha önce sokak hayvanlarıyla ilgili verdiği talimatı yinelediği öğrenildi. Bu çerçevede Erdoğan, belediye başkanlarına 81 ilde kurulacak barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri için çalışmalarını hızlandırmaları talimatı da verdi.

81 İl Ve İlçelerde En Az 1 Barınak Yapılacak

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İse Parti Merkezinden Ayrılırken Gazetecilerle Yaptığı Sohbette, Alt Gelir Grubuna İlişkin Bir Kampanya Yapacaklarını, Bunun Da Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıklanacağını İfade Etti. Sokak Hayvanlarıyla İlgili Erdoğan’ın Talimatlarını Yenilediğini Aktaran Bakan Kurum, Erdoğan’ın 81 İl Ve İlçelerde En Az 1 Barınak Yapılması Konusunda Talimatı Verdiğini Belirtti.

Yaklaşık 8 Milyon Sokak Hayvanı Var

Şu an için yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bulunduğunu söyleyen Kurum, tüm hayvanların barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini dile getirdi.