Açıklama yapıldı: Aylık elektrik faturası 200 TL’den fazla gelenler için indirim!

Yeni yıla girmemiz ile birlikte peş peşe zam kararları açıklandı. Vatandaşlar her geçen gün artan maliyetler sebebiyle geçinmekte zorlaşıyor. Son olarak 1 Şubat 2022 tarihindeki elektrik düzenlemesine göre 3 farklı zaman dilimi olduğu belirtildi. Elektrik faturaları için gelen açıklamaya göre faturası 200 TL’den yüksek gelenler için nasıl indirim yapılabileceği belli oldu. İşte elektrik faturası indirimli saatler..

Vatandaşların bütçelerini zorlayan kalemlerin başında elektrik faturası geliyor. Faturaların her geçen gün artması ile birlikte geçinmek daha da zor hal almaya başladı. İşyerleri ile birlikte evlerinde aynı şekilde yüksek faturaların gelmesi aylık faturaların 200 – 250 TL’den daha fazla gelmesine neden oldu.

ELEKTRİK FATURALARINDA SAATLER

Elektrik faturalarında saatler açıklandı. Buna göre bulaşık ve çamaşır makinesi gibi yüksek elektrik harcayan cihazların 17.00 – 22.00 saatleri arasında çalıştırılmaması gerektiği ifade edildi. Bunun dışından elektrik faturalarından tasarruf sağlamak isteyenlerin mutlaka 22.00 – 06.00 saatleri arasında cihazlarını çalıştırmaları daha doğru olacaktır.

ELEKTRİK FATURALARINIZDA GÖZLE GÖRÜLÜR BİR DÜŞÜŞ SAĞLAYIN

Eski ve enerji sınıfı düşük olan cihazlar ne yazık ki yüksek elektrik tüketimine neden olmaktadır. Aydınlanma açısından kullandığınız ürünleri tasarruf sağlayan ürünlerle değiştirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde elektrik faturalarında gözle görülür bir düşüş sağlayabilirsiniz.

22.00’DEN SONRA KULLANIN

Elektriği yüksek bir şekilde kullanmanıza sebep olan bütün cihazların 22.00’den sonra kullanması gerekiyor. Aynı zamanda su ısıtma gibi durumlar için mutlaka doğalgaz gibi önemli kaynakları tercih etmeniz sizin açınızdan büyük avantaj olacaktır. Bu şekilde faturalarınızın düşmesini sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version