Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin beklenen zam açıklamasını az önce yaptı! Emekli maaşlarına ve asgari ücrete büyük zam

Asgari ücret, 3600 ek gösterge ve işçi ve emekliye enflasyon farkıyla ilgili beklenen haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin zam konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında sevindiren haberi vererek Temmuz ayı sinyalini verdi.

MAAŞLARA ZAM MÜJDESİ GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması gelirken zam konusunda flaş gelişmeler yaşandı. Bakan Bilgin açıklamalarında çalışanları emekçileri koruyacaklarını belirterek Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptıklarını belirtti. Ayrıca Bakan Bilgin açıklamalarında sadece memurların işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmaların olduğu ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den 3600 ve EYT açıklamasında da bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarının devamında 3600 ek gösterge meselesinin çözümünün bu ayın sonu itibariyle tamamlanmış olacağını belirterek son düzenlemelerin yapılacağını sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de olduğunu bunların dosya dosya hepsinin önlerinde olduğunu aktardı.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Bilgin’in açıklamaları şöyle oldu:

“Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var.

AY SONU MÜJDESİNİ VERDİ

3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde.”