Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Milyonlarca araç sahibine kötü haber! Benzin ve motorine sessiz sedasız zam yapıldı: İşte yeni Ankara, İstanbul ve İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin ve motorine gizli zam yapıldığı ortaya çıkarken benzinin litre fiyatına 4, motorinin litre fiyatına ise 3 kuruş zam yapıldığı ifade edildi. Benzin ve motorine bu sefer gizli zam yapıldığı belirtilirken büyük akaryakıt dağıtım şirketleri, benzine ve motorine gece yarısı yaptığı gizli zam, sabah istasyonlara giden müşterilerin çoğu tarafından fark edilemediği ifade edildi.

GİZLİ ZAM YAPILDI

Ekonomist gazeteci Emin Çapa bu konu hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Çapa benzin ve motorin fiyatlarına gelen gizli zam hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında “Dün gece benzine 4, motorine 3 kuruş zam gelmiş” ifadelerine yer veren Çapa’nın açıklamasının ardından benzine en son geçen hafta petrol fiyatlarının düştüğü gün 78 kuruş zam yapıldığı hatırlatıldı.

ARTIŞLAR DEVAM EDECEK

Ocak ayı içerisinde de peş peşe benzin ve motorin fiyatlarının kamuoyuna açıklanmadan 2 ya da 3’er kuruş artırıldığı ortaya çıkmıştı. Sektör kaynakları, “Bu yolla akaryakıt dağıtım ve bayi kar marjlarının artırılması hedefleniyor. Bu artışların izleyen günlerde de devam etmesini bekliyoruz” dedi.

BRENT PETROL FİYATLARI

Dün 108,71 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,45 dolar seviyesinde tamamlarken brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.27 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,28 artışla 108,82 dolar oldu.

GÜNCEL FİYATLAR

Tüm bunların yanı sıra Ankara’da benzin 21,25 TL, motorin ise 22,17 TL olurken İstanbul’da benzin 21,15 TL motorin 22,09 TL oluyor. Bunun yanı sıra İzmir’de benzin 21,26 TL olurken motorin ise 22,18 TL oluyor.