Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

e-Devletten bakıp hemen paranızı alın T. C. sonu 0,2,4,6,8 olanların hesabına 1.298 lira yatırıldı

Beklenen destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Söz konusu ödemeler 29 Nisan’a yapıldı ve Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bu ödemeler hakkında e-Devlet üzerinden başvuru yapılabildiği belirtildi. Ayrıca başvuru yapılan sayfa üzerinden maaş sorgusu da yapılabiliyor. Yaşlılık ve engelli aylığının Nisan ayı paraları hesaplara geçerken Mayıs ayı paralarının da 10 gün içinde hesaplara geçmesi bekleniyor. Bakan Yanık bu destek ödemelerinin Nisan ayı için önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık ödemelerin yapıldığını belirtti.

AY SONUNDA PARLAR HESAPLARDA

Bakan Yanık açıklamalarında Nisan ayı içerisinde yaklaşık 835 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapıldığını belirtti ve 653 milyon lira engelli aylıklarının da hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını ifade etti. Nisan ayına ilişkin ödemelerini hala almayan vatandaşların PTT şubeleri üzerinden paralarını alabilecekleri belirtilerek ayı sonuna doğru Mayıs ödemelerinin de yapılması bekleniyor.

Bakan Yanık açıklamalarında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirterek engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında olduklarını paylaştı.

BAŞVURU VE ÖDEME DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak hane halkında kişi başına düşen gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması (2022 için 1.417 TL’den daha az) gerektiği paylaşılırken başvuruların kişinin kendisi ya da kişinin vasisi veya vekili tarafından gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

2022 yılı ilk 6 aylık dönem için %40-69 arası engeli bulunanlara aylık 865,75 TL ve %70 ve üzeri engeli bulunanlara 1.298,63 TL ödeme yapılıyor.