Editörün SeçtikleriEkonomi

Akaryakıt fiyatlarına sessiz sedasız zam yapıldı! Fiyatlar ifşa oldu!

Son dönemlerde gelen peş peşe zamlara bir yenisi daha eklendi. Gelen son dakika haberine göre akaryakıt fiyatlarına sessiz sedasız zam yapıldı. Fiyatların resmen ifşa olması vatandaşları şoke etti. Akaryakıta gelen son zamlar haberimizde

Ramazan bayramından önce benzine 1 TL 33 kuruş zam yapılmıştı. Bununla birlikte 20 TL’yi geçen benzin 2 gün önce 78 kuruş zamlanmıştı. Mart ayı içerisinde zam şampiyonu olarak görülen motorinin litre fiyatına ise 1 TL 79 kuruş zam gelmişti. Zamdan sonra motorin fiyatı 22 TL’yi geçti.

BENZİN VE MOTORİNE GİZLİ ZAM

Gelen son habere göre EPGİS ve EPDK arasında yaşanan tartışma sonrasında akaryakıta gelen indirim ve zam haberleri açıklanmamaya başladı. Ancak akaryakıt bayileri fiyatlara gizli zam yapmaya başladı. Son olarak akaryakıt kalemlerinden benzin fiyatın 4, motorine ise 3 kuruşluk gizli zam yapıldı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.