Ekonomi

Ziraat Bankası ek faiz indirimlerine başladı, Damızlık Düve Yetiştiriciliğinde kredi faizi sıfıra çekildi!

6 Nisan 2022 tarihinde, “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ kapsamında tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticiler, 2023 yılında da aynı şartlar altında 20 milyon TL’ye kadar %0 faizli kredilerden yararlanabilecek. Söz konusu karar kapsamında yer alan sektörler arasında damızlık düve üretim sektörü de yer alıyor. Damızlık düve kredi kullanımı işletme ve yatırım olmak üzere, %75 indirim oranıyla sunuluyor ve üreticiler Ziraat Bankası’ndan sıfır faizli damızlık düve kredisi kullanabiliyor. İşte detaylar…

Damızlık Düve Yetiştiriciliği İçin Yüzde 100 Faiz İndirimi

TKK ve Ziraat Bankası, 20 milyon lira üst limitli damızlık düve yetiştiriciliği için öncesinde de söz edilmiş olan indirim oranını %75 olarak belirledi. Ancak bu kapsamda en yüksek %100 indirim oranları da uygulanabiliyor. Yüzde 100 indirim oranı ile kredi kullanmak isteyen üreticiler için belirlenen %75 indirim oranına ek olarak belirlenen kriterlere de uyum sağlamak gerekiyor.

Yüzde 0 Faizden Kimler, Nasıl Yararlanabilir?

Damızlık Düve Yetiştiriciliği için belirlenen işletme ve yatırım olmak üzere %75 indirim oranına ek olarak yatırım kredisi için üreticilerin yararlanabilecekleri indirim oranları şöyle:

  • Üreticinin bölge yatırım ilinde yatırım kullanması durumunda ek %10,
  • Atıl işletme alımı durumunda ek %10,
  • Yatırım kredisi kullanacak üreticinin 40 yaş altı olması durumunda ek %10,
  • Girişimci kadın ise ek %10.

Damızlık Düve Yetiştiriciliğinde Yüzde 100 Faiz İndirimi

Damızlık Düve Yetiştiriciliği için kullanılan ve üst limiti 20 milyon lira olarak belirlenen bu kredi türünde, üreticinin yukarıda belirlenen şartları karşılaması durumunda, %75 olarak sunulan faiz indirimi %100’e kadar ulaşabiliyor. Ayrıca yurtiçinde doğan hayvan alımlarında da ek %10 indirim, yemini kendisi üretecek veya mera kullanacak kişiler için ek %10 indirim oranları da sağlanabiliyor.