Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Sosyal destek ödemeleri başladı! e-Devletten hesap numaranızı tanımlayın: Banka hesabınıza 1.100 TL aktarılıyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılırken bu destek ödemeleri hakkında da vatandaşlar da araştırmalar yapıyor. Ekonomik zorluklar karşısında devletin destekleri dikkat çekiyor. Aile Bakanlığı tarafından 1.100 TL destek ödemesi yapılıyor. e-Devlet üzerinden pandemi sosyal destek başvurusu yapanlara başvuruların onaylanması doğrultusunda 1.100 TL ödeme yapılıyor. Ayrıca yine e-Devlet üzerinden banka hesabınızı da tanımlamanız gerekiyor. Tanımlama yaptığınızda ise paralar banka hesabınıza aktarılıyor.

BAŞVURU GÜNLERİ

Destek başvurusu yapacak olan vatandaşlar için başvuru günleri düzenlendi. T.C. sonundaki rakama göre başvuru günleri belirlenirken hafta sonu sınır olmadan herkes başvurabilir. T. C. sonu 0 olanlar Pazartesi, 2 olan Salı, 4 olan Çarşamba, 6 olan Perşembe, 8 olan ise Cuma günü başvuru yapabilir.

KİMLERE ÖDEME YAPILMAZ?

Aile Bakanlığı tarafından bu destek ödemeleri hakkında bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada kimlere destek ödemesi yapılmayacağı duyuruldu. Bu noktada aşağıdaki kişiler başvuru yapsalar dahi ödeme alamayacak:

Salgın Sosyal Destek Programı Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1.000 liralık nakdi destekten faydalanmış olanlar,

4A’lı kamu işçileri,

4C kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İşkur’dan işsizlik ödeneği olanlar,

İşkur Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar.

BAŞVURU DETAYLARI

Bunun yanı sıra aile geçiminde zorluk yaşayan vatandaşların SYDV’ler üzerinden farklı yardımlar için başvuru yapabilecekleri belirtildi. Söz konusu destekler kişi bazlı değil hane bazlı ödeniyor. Bundan dolayı aynı aileden birden fazla başvuru yapıldığında tek bir başvuru değerlendirmeye alınacaktır.