Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kurbanlık fiyatları artınca ikramiye müjdesi geldi! Emekli bayram ikramiyesi 2.500 TL sürprizi: Hesaplara yatacak, nefesler tutuldu

Emekliye son dakika ikramiye sürprizi gelirken emekli ikramiyelerinin 2.500 TL olabileceği belirtildi. Emekli bayram ikramiyeleri için yeni gelişme olup olmadığı merak konusu olurken emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin zamsız bir şekilde 1.100 TL olarak yattığı paylaşıldı.

İKRAMİYELERE ZAM

Emekliye verilecek olan Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinde her hangi bir zam yapılmayacağı söylenmişti. Ramazan bayramında ikramiyelere zam olmadı ve emekliler hiç değilse kurban bayramı ikramiyelerine zam yapılmasını talep ediyorlar. Milyonlarca emekli kurban bayramı ikramiyelerine zam yapılmasını talep ediyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ 2.500 TL OLABİLİR

Bakanlıktan yapılan açıklamada bu sene Kurban bayramı gelmeden yeni bir çalışma içine girileceği belirtilirken bayramdan birkaç gün önce emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak. Bu noktada ikramiyelere zam yapılması bekleniyor ve 2.000 TL veya 2.500 TL olması bekleniyor.

Kurbanlık fiyatlarının da artmasıyla bu emekli ikramiyelerinde 2.500 TL olması bekleniyor. Eğer karar onaylanırsa emeklilerin bayram ikramiyesi 2.500 TL olacak. Emekli ikramiyeleri ise maaş hesaplarına yatacak.

BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARA YATACAK

9 Temmuz’da başlayacak olan Kurban bayramı, emekli ikramiyelerinin verileceği tarihi de hemen hemen belli olmaya başlandı. Bu noktada kurban bayramı ikramiyelerinin bayramdan birkaç gün önce hesaplara yatması bekleniyor.

Bayram ikramiyelerine ilişkin henüz net bir karar verilmedi. Bayrama kadar bir karar verilmezse emeklilere yine 1.100 TL ikramiye yatacak.