Editörün SeçtikleriEkonomi

15-60 yaş arasındaki herkese günlük 106 TL net ödeme yapılıyor!

İŞKUR sadece vatandaşlara iş bulmuyor. Aynı zamanda onların iş sahibi olmasını da sağlıyor. Bu kapsamda İŞKUR meslek eğitim kurslarından yararlanmak isteyenler için günlük ödeme yaptığını belirtti. Ödemelerin günlük olarak kişiye göre değiştiği belirten İŞKUR şartları da açıkladı.

İŞKUR’dan cep harçlığı almak isteyenler için detaylar belli oldu. Günlük 106 TL olarak ödeme yapılıyor. Ödemeler ortalama 49 TL 106 TL arasında olduğu açıklandı.

İSTİHDAMIN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Kurslara katılanlar günlük cep harçlığı alabildiği gibi uzun vadede de meslek sahibi olabiliyor. İstihdamı artırmayı hedefleyen İŞKUR, mesleki eğitim kursları sayesinde vatandaşların iş sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

ÜCRET DEĞİŞİYOR

İŞKUR’un ödediği günlük miktarlar kurslara göre değişiyor. İşte yapılan ödemeler:

Ödeme en az yüzde 50 istihdam garantili olan kurslarda 65,44 TL olarak belirlenirken, sanayi alanındaki kurslar için 106,34 TL ödeme yapılıyor.

Engelli ve eski hüküm vatandaşlar için düzenlenen kurslarda ise günlük  istihdam garantisiz 49,08 TLL istihdam garantili kurslarda ise 65,44 TL ödeme yapılıyor.

Buna göre katılımcılar 26 gün üzerinden hesaplandığında bin 276 TL ile 2 bin 764 TL 160 günlük kurs boyunca ise 7 bin TL civarı ödeme yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak

Mesleğini gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak

15 yaşını tamamlamış olmak

Emekli olmamak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak