Gündem

250 kişi birden hastanelik oldu! O ilimiz resmen ayağa kalktı!

Akşam saatlerinde gelen bir son dakika haberine göre Konya’nın Ereğli ilçesinde yaklaşık olarak 250 kişi bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile acili doldurdu. Son dakika olarak geçen olayın detayları haberimizde..

Ereğli ilçesinde dünden bu yana yaklaşık olarak 250 kişi bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile birlikte hastanelere başvurdu. Konuya ilişkin tedbirler peş peşe alınırken, ilçedeki nöbetçi eczanelerin sayısı da artırıldı. Rahatsız olan kişiler hastanede tedavileri tamamlandıktan sonra evlerine taburcu edildi.

250 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Vatandaşların bir kısmı bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile hastanenin yolunu tuttu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada vaka sayısındaki artışın nedeninin belli olmadığını ancak çalışmaların devam ettiği belirtildi.

VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞIN NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Konuya ilişkin yaşanan olay sonrasında Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı tarafından açıklama geldi. Çakıcı yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“’Ereğli Devlet Hastanemize dün gece yarısından itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleri normalin üzerinde bir başvuru olmuştur. Bulantı, kusma ve ishal vakalarındaki normalin üzerinde artışıyla ilgili olarak tüm kurumlarımız çalışmaya başlamış olup gerekli tedbirler alınmaktadır. Vaka sayısının artış nedeni henüz belirlenememiş olmakla birlikte vaka sayısının artışına neden olabilecek etmenler titizlikle araştırılmaktadır. Hastaneye başvuran hastalarımızın genel sağlık durumları iyi olup poliklinik hizmeti veren doktor sayımız yeterli durumdadır. Bugün hizmet veren nöbetçi eczane sayımız artırılmıştır”