Editörün SeçtikleriEkonomi

Asgari ücretli yılın ikinci yarısında bayram edecek! Asgari ücrete ikinci zamda rakamlar belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında, “Temmuz ayında sadece enflasyona karşı düzenlemeleri yapmayacağız. Emekçilerimizi korumak için pek çok şey yapacağız. Emeklileri de koruyacağız onlar için de hazırlıklar var” ifadesini kullanmıştı.

AK Partili Özlem Zengin yaptığı net bir şey söylemeyeceğini belirterek, “Ben böyle bir şey söyleyemeyeceğim. Sayın bakan henüz elimizde böyle bir çalışma yok demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar” demişti.

ALIM GÜCÜNÜ DAHA DA İYİLEŞTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kabine toplantısı  sonrası yaptığı basın açıklamasında, “Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

EN AZ 5 BİN 225 TL OLMALIDIR

CHP’li Veli Ağbaba, “Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır” diyerek asgari ücretin 5 bin 225 TL olması gerektiğinin altını çizmişti.

1000 TL YA DA 750 TL ZAM

Edinilen bilgilere göre zam oranları için iki rakam üzerinde durulduğu öğrenildi. Bunlardan ilki 750 lira, ikincisi ise 1000 lira.

750 TL zam gelirse, asgari ücret yılın ikinci yarısında 5 bin 3 TL olacak.

1000 TL zam gelmesi durumunda ise asgari ücret 5 bin 253 lira olacak.