Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emekli maaşlarına tarihin en büyük zammı geliyor! Az önce açıklandı: Emekli maaşı zammı belli oldu! 6.000 TL sürprizi geldi

Memur ve emekli maaşları için son dakika gelişmesi yaşandı. Temmuz zammı netleşti, maaş hesaplaması sil baştan yapılırken Temmuz ayında emekli maaşlarına tarihin en büyük zammı yapılması bekleniyor. Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayını dört gözle bekliyor. Temmuz ayında milyonlarca kişinin maaşının değişeceği belirtildi ve . 2022 Temmuz zam oranları enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber netlik kazanmaya başladı. Açıklanan 4 aylık verilere göre şimdiden %31.71 zam kesinleşirken yılın ikinci yarısına ait maaş zammının netleşmesi için sadece iki veri kaldı. Ancak veriler açıklanmadan beklentilere göre yeniden hesaplama yapıldı. Yapılan hesaplamalara göre en düşük maaşın 6.000 TL olması bekleniyor.

YENİDEN HESAPLAMA YAPILDI

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisi ile birlikte memurlar yılda iki defa enflasyon oranında zam aldığı belirtilirken Ocak ayında yapılan zamlar artmaya devam eden enflasyon rakamları karşısında adeta tuzla buz olurken şimdi gözler Temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrildi. Açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda 2 aylık verilerin açıklanması bekleniyor. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi kapsamında son iki veriler üzerinden de beklentilere göre hesaplamalar yapıldı. Uzmanlar tarafından beklentilere göre hesaplamalar yapıldı ve maaşların 6.000 TL olabileceği ifade edildi.

4 AYLIK VERİLER NETLEŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Mayıs ayının başında nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklama sonrasında 4 aylık enflasyon rakamları da belli oldu. Buna göre ocak-nisan arası enflasyon yüzde 31 olurken emekliler için de hesaplamalar başladı. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda yüzde 31 zam oranı kesinleşti. 4 aylık veriler kesinleşirken kalan iki aylık veriler de netleştiğinde zam oranı da netleşecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 6.000 TL OLACAK

Enflasyon oranları Buna göre beklentiler 6 aylık Enflasyonun en düşük yüzde 38,5 olması beklenirken analizler doğrultusunda yüzde 40 oranında da zam olmasının mümkün olduğu belirtildi. SSK ve BAĞ-KUR’lu için ise Temmuz ayında maaş zammının yüzde 38.5’in üstünde olabileceği beklenirken oranlar bu şekilde olurken en düşük memur maaşı 9.303 TL’ye kadar yükselebilecek. En düşük memur emeklisi maaşı ise bu şekilde zam yapılırsa 6.000 TL’ye kadar yükselebilecek. Bunun yanı sıra 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılarda 3.292 TL maaş alan emeklinin maaşı 4.559 TL’ye kadar çıkabilecek.