Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

SGK ve Bağ Kur emeklilerine ödemeler bugün başladı: Emeklilerin banka hesabına 3.300 TL yatıyor! ATM’den paranızı alın

Emekli olan vatandaşlara sevindiren haber geldi. Başvuru yapan emeklilere 3.300 TL ödeme yapılacağı belirtilirken bu ödemelerin şartları da paylaşıldı. Bankalardan emekli maaşı alan müşterilere 3300 TL’ye kadar hemen nakit onaylı krediler verileceği belirtilerek emekli olan vatandaşların acil nakit ihtiyacı için 3300 TL verileceği geçmişte veya kredi kullanan emeklilerin düzenli olarak ödeme yapıyorsa veya daha öncesinde düzenli ödeme yapmışsa daha yüksek limitlerle kredi alabilecekleri ifade edildi. Emekliler maaş aldıkları banka üzerinden 3.300 TL’ye kadar nakit avans alabiliyorlar. Yapılan başvuru sonrasında bu paralar emeklilerin maaş hesabına yatırılacak.

3.300 TL NAKİT AVANS ÇEKİLEBİLİR

Bankalar bu kampanyalar ile beraber hem kredi hem de nakit avans imkanını tüm emeklilere tanıyorlar. Daha öncesinden kredi kartı kullanan kişilere acil durumlarda kullanabilmesi için daha yüksek limitlerde kredi imkanını bankalar veriyor. 3300 TL nakit avans ihtiyacı için bankalar emekli maaşları üzerinden hesaplama yaparak verildiği duyuruldu. Bu ödemeler için başvuru yapacak olan emekliler işlemlerini maaş aldıkları bankanın mobil uygulaması üzerinden yapabiliyorlar.

Başvuru yapacak olan emekliler kendi bankalarının mobil uygulamaları üzerinden işlem yapabilecekler. Emekli maaşınızı aldığınız bankalar sizlere kredi vermiyorsa emeklilere kredi veren bankalara maaşınızı taşıyarak başvuru yapabilir ve nakit paranızı alabilirsiniz.

ATM ÜZERİNDEN PARA ÇEKİLEBİLİR

Eğer bu kredileri geri ödemez veya geciktirirseniz emekli maaşınız üzerinden belirli taksitler ile beraber çekilebileceği belirtildi ve başvuru sonrası alacağınız nakit paralar ise maaş hesabına yatacak. Yatan paralar ise ATM’ler aracılığı ile çekilebilir.