Editörün SeçtikleriEkonomi

Kötü haber az önce geldi: Akaryakıta 2,5 TL’ye yakın zam yapıldı! Hemen fiyatlara yansıyacak

Gelen bir son dakika haberine göre akaryakıt fiyatlarına yine okkalı zam geldi. Gelen zam kararının hemen akaryakıt fiyatlarına yansıyacağı açıklandı. Peki, akaryakıtın litre fiyatları ne oldu? 16 Mayıs son dakika akaryakıt zamları haberimizde..

Haftanın ilk gününde araç sahiplerine kötü haber geldi. Enerji fiyatlarındaki yükseliş ne yazık ki devam ediyor. Brent petrolün yükselmeye devam etmesi, direkt olarak akaryakıt fiyatlarına zam olarak benzine 1,68 TL, LPG’ye 39 kuruşluk neredeyse 2,5 TL’ye yakın zam geldiği duyuruldu.

22 TL’Yİ GÖRECEK

Gündüz sektör yetkililerinden gelen habere göre LPG’ye 40 kuruş, benzine ise 1,68 TL zam beklendiği duyurulmuştu. Gelen zam sonrasında İstanbul’da bir litre benzinin fiyatı 21,12’TL’den  22,08 TL’ye yükselecek.

İstanbul Avrupa yakasında LPG’nin litresi 10.93 TL’den satılıyor. Zam ile birlikte LPG litre fiyatı 11,33 TL’yi görecek.

HEMEN POMPA FİYATLARINA YANSITILACAK

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam kararlarının hemen pompa fiyatlarına yansıtılacağı açıklandı. Brent petrolün yükselmesi sonrasında hemen zammın uygulandığını söyleyen sürücüler, aynı hızda indirimlerin yapılmamasına tepki gösteriyor.