Editörün SeçtikleriEkonomi

1.300 TL devlet desteğinden yararlanmak isteyenler için acil başvuru çağrısı yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.300 TL devlet yardımından yararlanmak isteyenlerin hemen başvuruda bulunması gerektiğini belirtti. Çocuk başına ödenen yardımlardan yararlanmak isteyenlerin, gerekli şartları taşıması halinde başvurusu onaylanıp, parasını alabilecek. Detaylar haberimizde..

Devlet, ihtiyaç sahiplerine nakit ödemesi yapmaya devam ediyor. Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine sunduğu yardımdan yararlanmak isteyenler için merak edilenler şu şekilde:

ÇOCUK YARDIMI

Bakanlık tek seferlik çocuk yardımı yapıyor. Yardımdan yararlanmak isteyenlerin belirli şartları taşıması gerekiyor. Öncelikle yardımın sadece 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğumlar için geçerli olduğu belirtildi.

Her yıl asgari ücret ve enflasyona göre yeniden hesaplanan yardım ücretleri şu şekilde:

İlk çocuk için yardım parası: 300 TL

İkinci çocuk için yardım parası: 400 TL

Üçüncü ve daha fazla çocuk için yardım parası: 600 TL

Ödemeler başvuran aileler için düzenli olarak yapılmaya devam edilmektedir. Bunların dışında bakanlık tarafından Çoklu Doğum Yardım ödemesi de yapılmaktadır. Ödemeler 215 TL olarak her iki ayda bir hesaplara aktarılmaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devletin sunduğu bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin kimlik ve başvuru belgesini hazırlayarak şubelere gitmesi yeterli olacaktır. Bakanlık şubelerinde anında işlemler tamamlanıp, bir sonraki ay ödemeler hesaplara yatırılmaktadır.