Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

e-Devletten hemen kontrol edin: Hesaplara 1.298 TL para yatırıldı! Beklenen ödemeler sonunda başladı

Ramazan Ayına günler kala Nisan ayı ödemeleri yapıldı. Söz konusu ödemeler 29 Nisan’da hesaplara aktarıldı. Mayıs ayı ödemelerinin ise başladığı ve ay sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Yaşlı ve engelli aylıkları için tarih açıklandı ve 29 Nisan’da hesaplara paralar yatırıldı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında “Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden (29 Nisan) itibaren ödeyeceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Emeklilerin tamamına ödenen ikramiye, yaşlılık aylığından faydalanan emeklilere de ödendiği belirtildi. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 828 liradan 1084 liraya, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 liradan 865 liraya yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 liradan 1298 liraya yükseldiği ifade edildi.

ÖDEME KALEMLERİ

Konu ile ilgili olarak “Yaşlı aylığı (65 Yaş ve Üzeri), % 40 – 69 Arası Engelli Aylığı, % 70 ve Üzeri Engelli Aylığı ve 18 Yaş Altı Engelli Yakını Aylığı” başlıklarında ödemeler yapıldığı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

İlgili aylıklar için kişinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapıldığı duyuruldu.

ATM VEYA PTT’DEN PARANIZI ALIN

Söz konusu destek ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığı ve ay sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra IBAN numarasını paylaşanların ATM’ler üzerinden hesaplarındaki parayı çekebilecekleri vermeyenlerin ise ödemelerini PTT aracılığı ile alabilecekleri bildirildi.