Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Türkiye’deki her aileye 1.150 TL para veriliyor! PTT’ye başvurana geri ödemesiz veriliyor: Anında paranızı alabilirsiniz

Vatandaşlara bir kerelik destek ödemeleri devam ediyor. Devletin vatandaşlara verdiği destek ve yardımların pek çok başlık altında detayları başvuru yapmak isteyenlerin gündeminde olurken elektrik ve gaz desteği olmak üzere çeşitli desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurular hakkında detaylı araştırmalar yapıyor. Devlet, ihtiyacı olan vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gaz yardımı yapıldığı belirtilirken farklı konularda da destek ödemesi yapılıyor. Başvuruların değerlendirmesi sonucunda uygun görülen vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Elektrik tüketimi desteğinden yararlanmak için ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvuru yapılabildiği belirtildi ve kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapılabildiği ifade edildi.

KİMLER YARARLANABİLİR?

SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden hanelerin bu destekten yararlanabileceği bildirildi.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Elektrik Tüketim Desteği kapsamında 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaatkarşılığı tutar kadar aylık destek ödemesi yapıldığı bildirildi.

Doğal gaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez yani Mart ve Ekim aylığı için ödeme yapıldığı belirtildi. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar ise doğalgaz faturalarını PTT’ye ibraz ettiklerinde ödemelerini alabiliyorlar.

1.150 TL ÖDEME YAPILIYOR

Doğalgaz Tüketim Desteği’ne https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabildiği belirtildi ve Doğalgaz desteği, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden müracaata açık olacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapabiliyor. Ayrıca dönemlik destek tutarının 450 TL ile 1.150 TL arasında değiştiği bildirildi.