Ekonomi

Aldığı aylıkla zor geçinen emeklilere ev sahibi olma fırsatı sunuldu! SGK düşük gelirli emeklileri ev sahibi yapacak!

Milyonlarca çalışan vatandaş, bir an önce emekli olmanın hayalini kuruyor ancak son dönemlerde, ekonomide dengelerin bozulmasıyla birlikte en fazla geçim sıkıntısı yaşayan gruplar arasında emekli vatandaşlar da yer alıyor. Zira en düşük emekli maaşı 2.500 TL ve bu tutarda maaş alan bir emekli vatandaş, giderleri düşünce temel ihtiyaçları karşılamakta dahi çok zorlanıyor. Emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşarken, emeklilere yönelik büyük bir kampanya SGK ve Ziraat Bankası işbirliğinde geldi. Maddi yetersizliklerden dolayı temel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan emeklilerin ev sahibi olması neredeyse imkansızken, SGK ve Ziraat Bankası işbirliğinde sunulan bu kampanya, emeklileri de ev sahibi yapacak. İşte detaylar…

Emeklilere Sıfır Faizli Konut Kredisi

Türkiye’de ev sahibi olmak son yıllarda birçok vatandaş için neredeyse imkansız hale geldi. Ancak bir de asgari ücretten bile az aylık alan emeklileri düşününce, onlar için ev sahibi olmak artık hayal bile olmaktan çıktı. Ancak SGK, bünyesinden emekli olmuş vatandaşlar için 240 bin TL’ye kadar sıfır faizli konut kredisi sağlamaya başladı. Bu krediyi Ziraat Bankası aracılığıyla vatandaşlara sunan SGK, emekli vatandaşların da sıfır faizli kredi sayesinde ev sahibi olabilmesine olanak sağlıyor.

Başvuru Yolları Neler?

SGK’nın Ziraat Bankası işbirliğinde sunduğu, 240 bin TL’ye kadar sıfır faizli konut kredisinden yararlanmak isteyenlerin, ilk olarak Hak Belgesi’ne sahip olmaları gerekiyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen başvurular, Ziraat Bankası şubelerinden de yapılabiliyor. Başvurusunu E-Devlet üzerinden yapacak olan vatandaşların arama kısmına “Sıfır faizli konut kredisi” yazması gerekiyor ancak yine de bu krediden yararlanmayı düşünen tüm vatandaşlara, bir Ziraat Bankası şubesine giderek yetkililerle görüşmesi ve daha detaylı bilgiler alması tavsiye ediliyor. Sunulan sıfır faizli krediden çok sayıda emekli vatandaşların yararlanması bekleniyor.