Editörün SeçtikleriEkonomi

Asgari ücrete ara zamma yeşil ışık yakıldı! Maaşlara 1.247 TL artış yansıtılacak

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında asgari ücrete 2. Zam bulunuyor. Yılbaşında maaşlara gelen zamlar enflasyon ve yapılan zamlarla birlikte resmen eridi. Bunun üzerine vatandaşlar asgari ücrete 2. Zam kararını beklemeye başladı. Asgari ücrete zam açıklamaları peş peşe yapılmaya devam ediliyor. Son açıklama AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından geldi.

Çelik, yapmış olduğu açıklamasında, “Asgari ücret dar gelirli vatandaşımızın ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Geçen yıl sonunda asgari ücrete yüzde 51 oranında artış yapılmıştı. Nisan ayı enflasyon oranına göre aradaki fark yüzde 69’a kadar çıkıyor. Aradaki rakamın zam olarak yansıtılması alinde asgari ücretin 5 bin 500 TL olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YEŞİL IŞIK YAKILDI

Ocak 2022 için alınan kararla birlikte asgari ücret 4 bin 253 TL’ye yükseltilmişti. Konuya ilişkin yapılan araştırmaların başında asgari ücrete yeni bir zam gelecek mi? Asgari ücrete 2. Zam yapılacak mı? Geliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, asgari ücrete ilişkin son açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete resmen yeşil ışık yakıldı.

ÇALIŞMALAR BAKANLIK TARAFINDAN DEVAM EDİLİYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“”Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım. Sayın bakan henüz elimizde böyle bir çalışma yok demişti.Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar”