Editörün SeçtikleriEkonomiEmlak

Devlet, ev sahibi olmayıp kirada oturanların 1.150 TL’lik kira tutarlarını karşılama kararı aldı!

Gelen bir son dakika haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru şartlarını taşıyan herkese kira yardımı yapılacağını duyurdu. Ülkemizde barınmanın e yüksek olduğu iller arasında olan İstanbul, Ankara ve İstanbul’da kiralar çok daha yüksek olduğu için cep yakmaktadır. Bakanlığın kira yardımına dair merak edilen detaylar..

Ukrayna ve Rusya savaşı başta olmak üzere küresel pek çok kriz çeşitli kalemlere peş peşe zam yapılmasına neden oldu. Bir süredir gündelik hayatın en önemli konuları arasında kiralara gelen zamlar bulunuyor. Ödemekte zorlanan vatandaşlar devletin yaptığı zam açıklamalarını yakından takip ediyor.

Burada yüz güldüren açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, yaptığı açıklamasında başvuru şartlarını sağlaması halinde şehirden şehre göre değişkenlik gösteren tutarlarda kira yardımı yapacağını belirtti.

İLLERE GÖRE KİRA YARDIMI

İllere Göre yapılan ortalama kira yardımları şu şekilde:

İzmir, İstanbul, Ankara: 1.150 TL

Bursa, Adana: 1.085 TL

Kayseri, Van, Şanlıurfa: 995 TL

Çanakkale, Adıyaman, Sivas: 905 TL

Düzce, Amasya, Muş: 810 TL

Yalova, Bilecik, Bolu: 715 TL

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar açıklandı. Sosyal Hizmet Müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaatta bulunmak yeterli olacaktır.