Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Enflasyonla mücadele için yeni paket açıklandı! Elektrik faturalarına yüzde 50 indirim az önce açıklandı

Pandemi ile başlayan süreçte enflasyon tüm dünyanın sorunu haline gelirken tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışa son olarak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş büyüme tahminlerini aşağı çekerken her fırsatta ‘vatandaşımızı enflasyon altında ezdirmeyeceğiz’ açıklaması yapıldı. Enflasyona karşı yeni bir adım daha atılacağı ifade edildi.

SORUNLARIN GİDERİLMESİ İÇİN 3 KONU

Konu ile ilgili olarak Sabah Gazetesinin aktardıklarına göre tarım sektörünün sorunlarının hızla çözülerek üretimin artırılmasına ilişkin yapılan çalışmalara hız verilirken, çiftçilerin elektrik faturalarının hafifletilmesi ve rahatça ödenebilmesine ilişkin üç önemli çalışma yapıldığı belirtildi. Tarım sektörünün sorunlarının giderilmesi için üç konu gündeme geldi.

Tarım sektörü ve AK Parti tabanının son dönemdeki en önemli taleplerinden biri çiftçilerin elektrik borçları ile ilgili olurken Tarımla uğraşanların elektrik bedellerinin hasattan sonra ödenmesi yönündeki talepler üzerine çalışma başlatıldığı ifade edildi.

6 AYLIK PERİYOTLARLA ÖDEME

Bu kapsamda elektrik bedellerinin her ay yerine 6 aylık periyotlarla alınması gündeme gelirken dağıtım şirketlerinin bu durumda, belli bir oranda düşük faiz uygulaması taleplerinin olduğu önümüzdeki günlerde bu konuda bakanlık ve dağıtım şirketleri arasında protokol yapılması beklendiği ifade edildi.

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ ELEKTRİK

Tabandan gelen bir başka talep ise sulamada kullanılan elektriğe yüzde 50 indirim yapılması yönünde olurken dağıtım şirketleri buna sıcak bakmadığı bütçeye maliyetinin de oldukça yüksek olacağı da hesaplanırken indirimli elektrik için yasa değişikliği de gerektiği vurgulandı.