DİKKAT ! Lise Mezunu KPSS Şartsız Özel Harekat Alımı İçin Önemli Duyuru

BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfasından 8 Ekim 2016 Tarihli bir duyuru yayımlandı. İlgili duyuruda daha önce 10 Ekim’de başlayacağı bildirilen özel harekat polisi alımı ön başvuru işlemlerinin 17 Ekim 2016 tarihine alındığı adaylara tebliğ edildi. Duyuru sonrası bir çok aday askerlik şartının esnetilip , esnetilmeyeceği yönünde düşüncelere kapıldı. Lakin bildiride aksamanın teknik sorunlar nedeniyle olacağının altı çizilmiş durumda.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMLARINDA KPSS ŞARTI ARANMAYACAK

Bilindiği gibi ilk yapılan duyurularda özel harekat polisi alımlarında KPSS şartı aranmayacağı, lise ve dengi okullardan adayların da başvuruda bulunabileceği, terhis şartı (terhisinden 36 ay geçmemiş olması) aranacağı bildirilmişti. Yakın zamanda 10 Ekim 2016 ‘da başlayacak diye duyurulan ön başvuru bildirisinde askerlik şartının vurgulandığı fakat 36 ay terhis şartının vurgulanmadığı göze çarpmıştı. 

BAYAN ADAY ALINMAYACAK

Özel harekat polisi alımları ile ilgili merakla beklenen bir diğer husus ise kadın aday alınıp alınmayacağı idi , yapılan duyurularda 10 bin kişilik alımın tamamının erkek adaylardan yapılacağı vurgulandı. 

POLİS AKADEMİSİNDEN YAPILAN RESMİ DUYURU

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfasından yapılan duyuru şu şekilde ; 

Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir.

Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version